Βράβευση μαθήτριάς μας στους Ζ  Μαθητικούς Αγώνες «Ρήσεις & Αντι-ρήσεις»

Το σχολείο μας, ένα από τα 14 σχολεία-συνδιοργανωτές, συμμετείχε με τρεις μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής στους  Ζ΄ Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στις 13/05/2023, στα Εκπαιδευτήρια Ζαγοριαννάκου.

Η διοργάνωση, η οποία αποτελεί, πλέον θεσμό, υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη της «Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση» και του Διαπανεπιστημιακού – Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΤΔΕ – ΕΚΠΑ “Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» και τελούσε  υπό την αιγίδα του Δήμου Παλιαού Γλυκών Νερών – Παιανίας.  

Στη διοργάνωση διαγωνίστηκαν 200 μαθητές και μαθήτριες από 36 Γυμνάσια της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά.

Η μαθήτριά μας Ειρήνη Σταυρογιάννη (Β4) βραβεύτηκε για την εξαιρετική της επίδοση και συγκαταλέγεται στον κατάλογο των 10 καλύτερων ομιλητών/τριών των Αγώνων!

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους!

Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟΝ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Οι μαθητές/τριες  Κοκοτσής Διονύσιος (Α2), Κωτσάκης Αθανάσιος (Α3), Λαμπροπούλου Αργυρώ (Α3), Μισκίας Νίκος (Α3), Μπούντρη  Έλλη (Α3) και Ντούμα Μελίνα (Α3) βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Οικονομικό Διαγωνισμό της Α΄ Γυμνασίου για το σχ. έτος 2022-2023 με θέμα ΄΄Οικογενειακός  προϋπολογισμός και βιωσιμότητα΄΄, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 15-02-2023 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π) στον οποίο συμμετείχαν 662 μαθητές. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 23 μαθητές από το Α3 και ένας  μαθητής από το Α2. Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές/τριες που συμμετείχαν, όσο και στους μαθητές/τριες που βραβεύτηκαν!

Υπεύθυνη καθηγήτρια – Κατσούλα Ανθή (ΠΕ80)

Διάκριση του σχολείου μας στο 20ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαθητών-μαθητριών Γυμνασίων. (Τρίτη θέση πανελλαδικά)

Διάκριση μαθητριών μας στον Ε΄   Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας»

Δύο πενταμελείς ομάδες του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας, «Οι σοφισταί» και «Feminae», συμμετείχαν στον E’  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» (προσομοίωση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, προσαρμοσμένου σε επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου). Οι ομάδες μας  διαγωνίστηκαν στον Προκριματικό Γύρο (12/03/2023), ο οποίος  διεξήχθη μέσω διαδικτυακής (online) πλατφόρμας τηλεργασίας. Η ομάδα «Feminae»  (Μάγδα Κ. [Γ2], Μαριαλένα Δ. [Γ1], Ελένη Μ. [Γ3], Εύα Π. [Γ3] και Ελένη Τσ. [Γ4)],προκρίθηκε στον Τελικό Γύρο. Δύο από τις μαθήτριες συγκαταλέγονται στους/στις καλύτερους/ες ομιλητές/τριες του Προκριματικού Γύρου. Ο Τελικός Γύρος φιλοξενήθηκε από τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, στις 18-19/03/2023, με την ομάδα μας να προκρίνεται, μετά από δύο αγώνες, στον Ημιτελικό και, στη συνέχεια, στον Τελικό, κατακτώντας την 2η θέση! Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες και των δύο ομάδων μας τόσο για τη συμμετοχή όσο και για την διάκρισή τους!

Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 40ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ “Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, 4 από τους συνολικά 39 διακριθέντες μαθητές/τριες είναι μαθητές του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου.

Πρόκειται για τους μαθητές :

Φίλιππος Μ. (τμήμα Γ2, αργυρό μετάλλιο)

Έκτωρ Π. (τμήμα Γ3, χάλκινο μετάλλιο)

Νεφέλη Κ. (τμήμα Γ2, χάλκινο μετάλλιο)

Ηλέκτρα Φ. (τμήμα Γ2, χάλκινο μετάλλιο)

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, αλλά και στα παιδιά από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν, αλλά και συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Διάκριση μαθητριών μας στους Θ’  Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης 2023

Με μία πενταμελή ομάδα του Ομίλου Ρητορικής, το σχολείο μας συμμετείχε στους Θ’  Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι διεξήχθησαν στις 04 & 05/02/2023,  στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου. Η ομάδα μας (τρεις μαθήτριες σε ρόλο ομιλητριών και δύο ως βοηθοί) διακρίθηκε για την πολύ καλή παρουσία της στο αγώνισμα των Διττών Λόγων. Ήταν η μία από τις δύο ομάδες Γυμνασίων η οποία σημείωσε νίκη στους αγώνες και των τριών Προκριματικών Γύρων, προκρίθηκε στον Ημιτελικό και κατέκτησε την 3η θέση. Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας Μαριαλένα Δ. (Γ1), Μάγδα Κ. (Γ2), Ελένη Τσ. (Γ4), Εύα Πρ. (Γ3) και Ειρήνη Στ. (Β3)!

Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

Περιοδική έκθεση ομάδας του σχολείου μας στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 Στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών εκτίθεται η εργασία των μαθητών και μαθητριών  της ομάδας του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου με τίτλο «Το Πανεπιστήμιο συνεχίζει το έργο της επανάστασης ». Η εργασία απέσπασε το  δεύτερο βραβείο στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «1821-2021: Από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία στην καλλιέργεια της γνώσης. Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο νεοσύστατο κράτος». Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (http://www.historymuseum.uoa.gr/) σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εικόνες από την έκθεση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου (Σχολεία- Περιοδικά εκθέματα: τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητώνhttp://www.historymuseum.uoa.gr/sxoleia.html

υπεύθυνη καθηγήτρια  Έλενα Γκίκα, φιλόλογος, επιμέλεια έκθεσης Λη Λυκούδη, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών

Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο:

ΜΟΥΣΕΙΟ-ΙΣΤΟΡΙΑΣΛήψη

Πανελλαδική πρωτιά στα Μαθηματικά για το ΒΠΓ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΑΛΗΣ, 2022-23Αποτελέσματα :

1ο Πανελλαδικά Σχολείο σε αριθμό επιτυχόντων : Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο με 27 συνολικά επιτυχόντες.

2ο πανελλαδικά σχολείο : 17 επιτυχόντες μαθητές.

Επιτυχόντες Β Γυμνασίου :

Γεράσιμος Β. , Παναγιώτα Γ. , Αλέξανδρος Ε.Α. , Ιωάννης Κ. , Μάνος Λ. , Ιωάννης Μ. , Σοφία Μ. , Αχιλλέας Μ. , Ιωάννης Ρ. , Παναγιώτης Σ. , Ευάγγελος Σ. , Παυλίνα Σ. , Κωνσταντίνος Σ. , Πέτρος Σ.

Επιτυχόντες Γ Γυμνασίου :

Όλγα Α. , Γρηγόρης Κ. , Νεφέλη Κ. , Μάγδα Κ. , Όλγα Λ. , Φίλιππος Μ. , Ιωάννης Μ. , Βασίλειος Π. , Έκτωρ Π. ,Ιουλία Σ. Αθανάσιος Σ. , Αικατερίνη Τ. , Ηλέκτρα Φ.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

«Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη 2022»

Ο Όμιλος Ρητορικής του σχολείου μας, με δώδεκα (12) μαθητές/τριες, έλαβε μέρος στην 7η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη- ΜΡΔ 2022», η οποία τελεί υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ. Η πολύ καλή παρουσία των μαθητών/τριών μας (οι οποίοι/ες συμμετείχαν σε Επιτροπές με μαθητές/τριες Λυκείου) αποτυπώθηκε και με τις διακρίσεις που κατέκτησαν. Οι Μαριαλένα Δ. (Γ1), Μάγδα Κ. (Γ2), Αναστάσης Λ. (Γ2) και Εύα Π. (Γ3) απέσπασαν «Εύφημο Μνεία» για τις επιδόσεις τους. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους «διπλωμάτες» μας,  τόσο για τη συμμετοχή όσο και για τη συνεισφορά στο έργο των Επιτροπών τους.                                                                                             

Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο :

Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη-2022Λήψη

Διάκριση του σχολείου μας στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού»

Το σχολείο μας βραβεύτηκε στον διαγωνισμό  που διοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης  και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Δ/νσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτωνhttps://ekedisy.gr/category/drasis/mathitikoidiagonismoi/9os-mathitikos-diagonismos/,  το σχολικό έτος 2021-22 στα πλαίσια της επετείου των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

  •  Οι μαθητές και οι μαθήτριες βραβεύτηκαν για τις εργασίες τους:
  1. Βασιλική Ιουλία Γ., μαθήτρια Β΄ Γυμνασίου, Η προσαρμογή των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό σχολείο (πολυμεσική παρουσίαση).
  • Γεώργιος Κ., μαθητής Β΄ Γυμνασίου, Η πρώτη μέρα  μου στο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας (λογοτεχνικό κείμενο).
  • Μαρία Κ., Ελένη Κ., Έλλη Κ. και Μαρία Κ., μαθήτριες Γ΄ Γυμνασίου, Η Εκπαίδευση τον 19ο και 20ο αι στη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο. Η άνθηση της γυναικείας εκπαίδευσης (πολυμεσική παρουσίαση).
  • Μιχάλης Κ., μαθητής Γ΄ Γυμνασίου, Η Εκπαίδευση στον Πόντο. Τα εκπαιδευτική ιδρύματα του Πόντου (πολυμεσική παρουσίαση).
  • Γεώργιος Μ., μαθητής Γ΄ ΓυμνασίουΟι μαρτυρίες των προγόνων μου για το Ομήρειο Παρθεναγωγείο και την Ευαγγελική Σχολής Σμύρνης  (δοκίμιο).

Η τελετή βράβευσης έγινε διαδικτυακά την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.  Απόσπασμα μπορείτε να παρακολουθήσετε https://www.youtube.com/watch?v=0p06PHUQnUQ (στη χρονική διάρκεια  56:50-59:50 ανακοινώνεται η βράβευση του σχολείου μας).

Υπεύθυνη καθηγήτρια Έλενα Γκίκα, φιλόλογος