Με χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας αντιπροσωπεία 3 εκπαιδευτικών συμβούλων από την Ακαδημία του Παρισιού (Académie de Paris) την Πέμπτη 1-2-24 στο Γυμνάσιο και την Παρασκευή 2-2-24 στο Λύκειο, στο πλαίσιο συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Περιφερειακής Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Ευχαριστούμε θερμά τη Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας, Ντόρα Λεονταρίδου, που επέλεξε το σχολείο μας για την υποδοχή των Συμβούλων! Μαζί με την Μορφωτική Ακόλουθο της Γαλλικής Ακαδημίας Ελλάδος, Marion RAIMBAULT και τη Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Ανδριανή Βούξινου, της Β΄ περιφέρειας Αθήνας συντόνισαν τη συνάντηση.

Την Πέμπτη 1-2-24, την Corinne PIEROTTI, επιθεωρήτρια αθλητισμού, την Emmanuelle PIEVIC και την Déborah SARFATI, συμβούλους διδασκαλίας για τον αθλητισμό, υποδέχτηκαν θερμά ο Διευθυντής του Βαρβάκειου Πρότυπου Γυμνασίου, Γιάννης Αναστασόπουλος, οι υποδιευθύντριες Αίγλη Κούτρα και Σοφία Ξυπολιά, καθώς και πλήθος συναδέλφων.

Οι σύμβουλοι ενημερώθηκαν για το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής στο ελληνικό σχολείο και συζήτησαν τις ομοιότητες και διαφορές που εντόπισαν μεταξύ των 2 εκπαιδευτικών συστημάτων. Στη συνέχεια παρακολούθησαν διδακτικές πρακτικές Φυσικής Αγωγής στην αυλή του σχολείου μας, που συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, Ρόη Νταλαχάνη και Σοφία Μποντού.

Την Παρασκευή 2-2-24 ακολούθησε η συνεργασία με το Λύκειο και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Δημήτρη Κάναρο.

Την υποδοχή τους πλαισίωσαν οι εκπαιδευτικοί Γαλλικής γλώσσας, Λένα Δαργέντα για το Γυμνάσιο και Μαρία Βλάχου για το Λύκειο, καθώς και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας στου ΕΚΠΑ, Ilana Kidiadia, η οποία κάνει την πρακτική της άσκηση στο Γυμνάσιο.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα στον σύνδεσμο : https://onedrive.live.com/?authkey=%21AO05Ro9cTvDQKtE&id=8C6FA83DD79E52F2%21458&cid=8C6FA83DD79E52F2